Glasögonguide

Vilka glasögon passar din ansiktsform?

Runt ansikte

Ett runt ansikte kännetecknas av rundade linjer och breda, lite rundare kinder – ofta är ansiktet relativt kort i förhållande till sin bredd. Glasögon som är bredare än vad de är höga och har skarpa kanter passar bra till dig med ett runt ansikte. Rektangulära glasögon får nämligen ansiktet att verka smalare, mer markant och längre och ger därför ett harmoniskt uttryck.


Ovalt ansikte

Ett ovalt ansikte har harmoniska och mjuka konturer. Det är bredast vid kindbenen och har en mjuk och rundad haka. Kort sagt ett ansikte med balanserade proportioner. Är ditt ansikte ovalt har du det idealiska ansiktet för glasögon – och i princip alla glasögon passar bra på dig! Du kan leka med former och färger så mycket du vill. Det är bara en fråga om vad du gillar och vilken look du vill ha. För att behålla den naturliga balansen i ditt ansikte kan du dock med fördel välja glasögon som är lika breda eller bredare än den bredaste delen av ditt ansikte. 


Fyrkantigt ansikte

Ett fyrkantigt ansikte kännetecknas av ett starkt och markerat käkparti och en bredare panna. Ansiktets bredd och höjd har samma markanta och kantiga konturer. Alla former av runda, ovala eller droppformade bågar passar bra till dig med ett fyrkantigt ansikte, eftersom en båge med en avrundad form mjukar upp dina lite mer kantiga ansiktsdrag och ger ett harmoniskt uttryck.


Trekantigt/hjärtformat ansikte

Ett hjärtformat ansikte kännetecknas av att vara bredare upp till och smalare längre ned – med en bred panna, höga kindben och en spetsig haka. Har du ett hjärtformat ansikte så har du turen att ha ett riktigt bra ansikte för glasögon. Du kan bära både ovala, runda och kantiga glasögon. Så du kan lugnt spana runt och prova dig fram allt efter ditt på humör och personlig stil.
custom_text_leveringsbetingelser-popup-tekstfacebookInstagram